Προβάδισμα ανόδου ο Διαγόρας, με ήρωα τον Ντουαλά

Δημοτικό Στάδιο
Προβάδισμα ανόδου στη Football League απέκτησε ο Διαγόρας μετά τη σημερινή νίκη του επί της Καλαμάτας με 1-0, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια μπαράζ. Το Δημοτικό Στάδιο είχε καιρό να δει τόσο κόσμο, που πάντως δεν αποζημιώθηκε από το θέαμα, καθώς το παιχνίδι ουδέποτε ξέφυγε από τη λογική των πολλών προσωπικών μονομαχιών, από τη νευρικότητα και αναμενόμενα, από τη μετριότητα.
Η ομάδα που προσπάθησε να παράξει ποδόσφαιρο και να κερδίσει το ματς ήταν ο «γηραιός», ενώ η «μαύρη θύελλα» έπαιξε εμφανώς για την ισοπαλία, περιμένοντας ταυτόχρονα το λάθος που θα της επέτρεπε να αιφνιδιάσει στην αντεπίθεση.
Οι καλές φάσεις ήταν λιγοστές, οι περισσότερες για τους γηπεδούχους, κλασικές ευκαιρίες δεν δημιουργήθηκαν και εν τέλει, η ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη, την οποία καθοδήγησε στο δεύτερο μέρος ο συνεργάτης του Νίκος Μαντικός λόγω της αναπάντεχης απώλειας του πατέρα του, ανταμείφθηκε για την ανωτερότητά της και την επιμονή της στο 93’. Το τρίο από τα κόρνερ που κέρδισε στη σειρά ο Διαγόρας στα δεξιά αποδείχθηκε το τυχερό. Μετά την εκτέλεση από τον Δήμα κι αφού η μπάλα πέρασε στην καρδιά της μικρής περιοχής, ο Ντουαλά σκόραρε με κοντινή προβολή.
Μετά το σφύριγμα της λήξης σημειώθηκαν χαμηλής έντασης επεισόδια, με ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων και μάλιστα στον χώρο της εξέδρας, που καθόταν τα παιδιά των ακαδημιών των σωματείων του νησιού.
Το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσουν το ανόητο… «ντέρμπι» τους ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα στον Διαγόρα, που κινδυνεύει με τιμωρία.
«Πενηνταρήσια» ήταν η διαιτησία του διαιτητή Μαλούτα και των βοηθών του Παπαδάκη και Αϊναλή.
Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους σε μία εβδομάδα, στην έδρα της Καλαμάτας.
Οι συνθέσεις:
Διαγόρας
Σικαλιάς, Βέρτζος, Παγώνης, Ευαγγελιδάκης, Προβατίδης, Μπαξεβάνου (83’ Μεντί), Χατζησάββας (λ.τ. 70’ Καρπαθάκης), Γλυνός (70’ Μπουρλάκης), Πινιώτης, Δήμας, Γεωργίου Φ.
Καλαμάτα
Κασωτάκης, Τάμπας (83’ Τσόπελας), Φουάσης, Μπίζος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Αντωνιάδης, Πινδώνης, Γιόνδης (74’ Μάρκοβιτς), Πέριτς (80’ Βοσκόπουλος), Λαθούρης (49’ λ.τ. Μίγκας)