Τίμησαν τον Τσαμπίκο, προσφέροντας ζωή οι μαθητές του ΓΕΛ Αρχαγγέλου

Δωρίζοντας ζωή τίμησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Αρχαγγέλου τη μνήμη του συμμαθητή τους Τσαμπίκου Δανά, ο οποίος χάθηκε πριν από λίγες μέρες μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του σε τροχαίο δυστύχημα.
Η συμμετοχή στην αιμοδοσία, η οποία διοργανώθηκε σήμερα το πρωί σε αίθουσα του σχολείου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς πέρα από τα παιδιά, στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ουκ ολίγοι κάτοικοι της περιοχής, με αποτέλεσμα ο αριθμός των φιαλών που συγκεντρώθηκε να είναι ακόμα μεγαλύτερος από τον καθ’ όλα ικανοποιητικό της αιμοδοσίας που διοργάνωσε το ΓΕΛ Αρχαγγέλου στις 10 του περασμένου Δεκέμβρη.
Ήταν τότε, που για τη σημασία της αιμοδοσίας, του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς ενημερώθηκαν, μέσα από την ξενάγησή τους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΓΕΛ και τις δραστηριότητες που διοργανώθηκαν ειδικά γι’ αυτούς, οι μικροί μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων του Αρχαγγέλου.


Με τα δικά τους έργα ζωγραφικής διακοσμήθηκαν σήμερα οι αίθουσες του Λυκείου, προσφέροντας τους επισκέπτες και στους εθελοντές αιμοδότες ξεχωριστές, όμορφες εικόνες.
Οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αρχαγγέλου και μαθητές έγιναν και σήμερα ένα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για το πώς πρέπει να είναι και να λειτουργεί μία σχολική κοινότητα.

Τη σημερινή δράση στήριξαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του σταθμού αιμοδοσίας του νοσοκομείου της Ρόδου, καθώς και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ». Συγχαρητήρια σε όλους!