Κόλλησαν στο μηδέν

Σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα αφού Α.Ε. Κως και Φοίβος είχαν ελάχιστες καλές στιγμές δεν υπήρξε νικητές με τις δύο ομάδες να αρκούνται στο 0-0.

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά το παιχνίδι ψάχνοντας κυρίως με μακρινές μεταβιβάσεις να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν με τον Φοίβο να έχει μια καλή στιγμή σε μια ασυνεννοησία του Ζιώγα με τον Δημητρίεβιτς και προβολή του Κιοσέγολου. Στο 12’ ήρθε η πρώτη καλή φάση για την  Α.Ε. Κω με το μακρινό σουτ του Χατζηφούντα να περνά άουτ.

Ο  Φοίβος  κατάφερε να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις με τον Δράκο, την πρώτη ο υψηλόσωμος φορ έκανε το ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να περνά άουτ ενώ στο 28’ σε μπαλιά του Αθανασίου δεν είχε καλό βηματισμό και το πλασέ του ήταν αδύναμο.

Η  Α.Ε. Κως προσπάθησε απ’ τα πλάγια να φτάσει σε στην περιοχή του Κεφάλα και στο 38’ σε παράλληλη πάσα του Κουρζή το πλασέ του του Χατζηφούντα πέρασε άουτ.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος με τις φάσεις μπροστά απ’ τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Στο 53′ η  Α.Ε. Κως απείλησε με τον Ζαίμι με την κεφαλιά του να περνά άουτ ενώ στο 65′ ο Ορφανίδης έκανε ωραία κίνηση και σουτ έξω απ’ την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 68′ όταν ο Φονσέκα έβγαλε την κάθετη πάσα και ο Χατζηφούντας βρέθηκε σε θέση βολής με το πλασέ να περνά πάνω απ’ τα δοκάρια του Κεφάλα. Στο 86′ ο Οχτάρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ απ’ τον Φραγκιαδάκη ενώ το ίδιο έγινε και στο 89′ όταν ο Ορφανίδης πέτυχε το 0-1 με τον Γιαμούζη να σηκώνει την σημαία για οφσάιντ και το 0-0 να παραμένει μέχρι την λήξη.

Κουρζής απ’ την  Α.Ε. Κω  και Κιοσέογλου απ’ τον Φοίβο μοιράζονται τον άτυπο τίτλο αφού είχαν καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους. 

Χωρίς πρόβλημα ο Κακουλίδης, διαμαρτυρίες υπάρχουν για τους βοηθούς για τις φάσεις των γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Οι συνθέσεις

Α.Ε. Κως : Δημητρίεβιτς, Νυστάζος, Δραμουντανής, Χιούσι, Ζαίμι, Ζιώγας, Οχτάρας, Κουρζής, Χατζηφούντας, Τογρού (74′ Τσιφτσίδης), Φονσέκα.

Φοίβος Κρεμαστής: Κεφάλας, Ταφάνι, Θεοδοσίου, Δαφερέρας, Παϊζάνος, Μπανουσάι (57′ Ορφανίδης), Αθανασίου, Μαντικός, Χατζησάββας (86′ Αζεμάι), Κιοσέογλου, Δράγκος (77′ Καρίκης)

giafkasports