Πέρασε απ’ την Καρδάμαινα ο Διαγόρας Βατίου

Σε ένα επεισοδιακό ματς με 4 κόκκινες κάρτες (δύο για κάθε ομάδα) ο Διαγόρας Βατίου επικράτησε με 0-3 της Δόξας Καρδάμαινας για την 2η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας Δωδεκανήσου. Αδάμος, Μόσχος και Ντάλλας τα γκολ της ομάδας του Γιάννη Καμπούρη. Κατσαρός και Κάρλος αποβλήθηκαν απ’ τους γηπεδούχους, Χουτεσιώτης και Ζωάννου απ’ τον Διαγόρα Βατίου.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο με τον Διαγόρα να έχει υπέρ του τον αέρα αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει όσο θα ήθελε και την Δόξα να κυκλοφορεί και να ψάχνει απ’ τα πλάγια να απειλήσει την εστία του Δαρζέντα. Οι δύο ομάδες έδειξαν να προσέχουν αρκετά τα νώτα τους, με τους δύο τερματοφύλακες όπου χρειάστηκε να ενεργούν σωστά και το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν εντελώς διαφορετικό με την Δόξα να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί με τον Κατσαρό με τον Δαρζέντα να κρατά το μηδέν. Στο 58’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα όταν απ’ το κόρνερ που εκτέλεσε ο Πουλάι, ο Αδάμος κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε ο χορός των κόκκινων καρτών, αφού αρχικά στο 61’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κατσαρός ενώ στο 79’ ο Χουτεσιώτης αντίκρισε και εκείνος την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παρχαρίδη.

Η Δόξα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, είχε ανεβάσει παίκτες στην αντίπαλη περιοχή με τον Διαγόρα να κλείνει καλά τους χώρους και να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο στην κόντρα. Στο 85ο λεπτό οι δύο ομάδες έμειναν με 9 ποδοσφαιριστές αφού αποβλήθηκε ο Ζωάννου για χτύπημα εκτός φάσης στον Κάρλο με το νεαρό ποδοσφαιριστή της Δόξας στην ίδια φάση να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για την αντίδραση του στην συνέχεια, μετά το χτύπημα.

Το ματς πλέον είχε ανοίξει για τα καλά, το Βάτι είχε χώρους και τους εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω. Στο 88’ ο Καλημέρης βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Μόσχο και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2, για να γράψει τον επίλογο στο 90’ ο Ντάλλας μετά από πάσα του Μόσχου.

Ο Γιώργος Χουτεσιώτης αγωνίστηκε στον άξονα, «κατάπιε» αρκετά χιλιόμετρα και βοήθησε την ομάδα (παρά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε) να φτάσει στη νίκη.

Παρόλο που τα χρόνια έχουν περάσει ο Ζαχαρίας Μποϊλής ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει η Δόξα Καρδάμαινας, καλές τοποθετήσεις, πάθος και ενέργεια μέχρι το τέλος αλλά δυστυχώς δεν έφταναν για την ομάδα του.

Χωρίς πρόβλημα οι Παρχαρίδης, Αλέκος και Πατσιαούρας σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο ματς όπως εξελίχθηκε.

Οι συνθέσεις

Δόξα Καρδάμαινας: Μιαούδης, Χατζηπαναγιώτης, Κάρλος, Καράλιαμης (59’ λ.τ. Παπαβασιλείου), Κατσαρός, Μποϊλής (90’ Μυξολούφης), Χατζησεβαστός Σ. (63’ Αλιάι), Πης Β., Καΐσερλης (75’ Τσέλα), Χατζηαντωνίου, Μαύρος

Διαγόρας Βατίου: Δαρζέντας, Μοσχής, Καραγιάννης, Αδάμος, Έλληνας, Λαζίδης (55’ Κουλλόλι), Χουτεσιώτης, Πουλάι(75’ Λάππας), Μόσχος, Καλημέρης (89’ Ντάλλας), Πελέκης (55’ Ζωάννου)

giafkasports