Πέρασε από την Καρδάμαινα ο Αστέρας Παστίδας

Την εξαιρετική φετινή του πορεία, συνέχισε ο Αστέρας Παστίδας.Η ομάδα του Χρυσόστομου Χάσταλη, παρέμεινε αήττητη για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική, επικρατώντας με 0 – 1 της Δόξας Καρδάμαινα στην Κω, χάρη σε τέρμα του Δημήτρη Μικκιού. Έχασαν πέναλτυ νωρίτερα οι Παστιδενοί. Πλέον ψάχνει υπέρβαση για το επόμενο ματς στην Καρδάμαινα απέναντι στον Άρη Αρχαγγέλου η Δόξα .

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν μοιρασμένο με τους φιλοξενούμενους στην συνέχεια να ανεβάζουν ρυθμο .Κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και έχοντας αρκετή υπομονή, έφταναν συχνά πυκνά κοντά στα καρέ του Μιαούδη.Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον Αστέρα, όταν στο 20′ η ομάδα του Χρυσόστομου Χάσταλη έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκόλ αλλά το σούτ του Μικκιού από τα όρια της  μεγάλης περιοχής, “τράνταξε” το κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των γηπεδούχων. Οκτώ περίπου λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ του Γιαννακόπουλου, ο Πλαγγέντης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από πολύ πλεονεκτική θέση ενώ στο 37′ οι αμυντικοί έδιωξαν με μεγάλη δυσκολία πάνω στη γραμμή, το πλασέ του Πλαγγέντη από το ύψος του πέναλτυ έπειτα από ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Η Δόξα έδειχνε “ασύνδετη” μεσοεπιθετικά, με την ομάδα του Στάθη Γκουντελίτσα να μη δείχνει ικανή να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ στο πρώτο μέρος, έχοντας πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και κακή κυκλοφορία της μπάλας.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε κάπως, ωστόσο το παιχνίδι “κρεμόταν” στην κόψη του ξυραφιού. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους αλλά ουσιαστικά αδυνατούσαν και πάλι να φτάσουν με αξιώσεις κοντά στην εστία του Ροδανάκη. Ο Αστέρας πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και στο 66′ οι Παστιδενοί κέρδισαν πέναλτυ όταν ο Κόμπος ανέτρεψε τον Πολυμένωφ εντός μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή Παρχαρίδη να δείχνει αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα.Στην εσχάτη των ποινών πήγε ο Γιαννακόπουλος, ωστόσο ο έμπειρος μπακ νικήθηκε από τον Μιαούδη στο πέναλτυ, με τον πορτιέρε της Δόξας να κρατάει το 0 – 0 . Ότι δεν κατάφερε ο Αστέρας στην εν λόγω φάση, το έκανε δύο λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πολυμένωφ, ο Μικκιού πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα των Κώων, κάνοντας το 0 – 1 για τους “κυανόλευκους”. Δέκα λεπτά αργότερα, η Δόξα έχασε την πιο μεγάλη της ευκαιρία στο παιχνίδι όταν ο  Μαύρος κήθηκεε από τον Ροδανάκη στο πλασέ που επιχείρησε από θέση τετ-α-τετ. Όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο περισσότερο οι γηπεδούχοι έψαχναν την ισοφάριση, όμως ο Αστέρας παίζοντας έξυπνα και με αρκετή ψυχραιμία εως το τέλος, μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και να πάρει την τρίτη του νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές, παραμένοντας παράλληλα αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητής:Περικλής Παρχαρίδης

Βοηθοί:Κακουλίδης, Γιαμουζής

Οι συνθέσεις:

Δόξα Καρδάμαινας (Στάθης Γκουντελίτσας): Μιαούδης, Χατζηπαναγιώτης, Κάρλος, Μποϊλής(22′ λ.τ. Κόμπος), Χατζησεβαστός, Πης Β.(71′ Αρκούδας) , Ατσαλάκης, Χατζηαντωνίου, Καράλιαμης, Μαύρος(88′ Αλιάι), Πης Γ.

Αστέρας Π. (Χρυσόστομος Χάσταλης): Ροδανάκης, Καλαϊτζίδης, Αποστολάτος, Αυγενικού, Γιαννακόπουλος, Μικκιού, Πολυμένωφ(70′ Λεωνίδου), Σιαναβέλης(75′ Αλαβάνος), Πλαγγέντης, Λιαμής(88′ Κορκίδας), Χατζηβαλσάμης