Το ποδόσφαιρο ενάντια στον κορονοϊό – Οι δράσεις της ΕΠΟ και των άλλων ομοσπονδιών


Η πανδημία του κορωνοϊού ανέβαλε προσωρινά τα σχέδια της UEFA για τον εορτασμό των 60 χρόνων του EURO με μία διοργάνωση που θα γεφυρώνει ολόκληρη την ήπειρο, αλλά η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα παραμένει πιο ενωμένη από ποτέ στην απάντησή της απέναντι πανδημία.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, εθνικές ενώσεις, σύλλογοι και παίκτες έχουν πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες για να διασφαλίσουν ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι συμμορφώνονται με τους κυβερνητικούς κανονισμούς σχετικά με τους περιορισμούς και τη διαμονή στο σπίτι.

Η UEFA λοιπόν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της μας ενημερώνει πώς το ποδόσφαιρο κάνει τη διαφορά σε ολόκληρη την Ευρώπη: Συγκεντρώνει κεφάλαια για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, δημιουργεί εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τη διαμονή στο σπίτι, παραδίδει φαγητό σε ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες και χρησιμοποιεί την τεράστια εμβέλεια του αθλήματος για τη μετάδοση ζωτικών μηνυμάτων υγείας.

Ανάμεσα στις αναφορές της UEFA ασφαλώς βρίσκονται και οι πρωτοβουλίες της ελληνικής ποδοσφαιρικής κοινότητας και της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρεται στους βετεράνους ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας που κέρδισε το EURO το 2004, αλλά και στα σημερινά μέλη της εθνικής ομάδας, που ηγούνται μιας εκστρατείας κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην οποία οι ποδοσφαιριστές ζητούν από όλους να δωρίσουν αίμα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επίσης, η UEFA αναφέρεται στην πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ να δωρίσει ιατρικό υλικό σε νοσοκομεία στην Αθήνα.

Παρακάτω οι πρωτοβουλίες που έχουν πάρει οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Αζερμπαϊτζάν: Το χαμόγελο επιστρέφει

Προχώρησε σε εθνική εκστρατεία για την ενίσχυση του ηθικού των οπαδών του ποδοσφαίρου και των οικογενειών τους που μένουν στο σπίτι. Το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Αζερμπαϊτζάν (PFL) μοιράζεται διασκεδαστικές φωτογραφίες από αγώνες εγχώριου πρωταθλήματος στα κανάλια του Instagram.

Οι σύλλογοι, οι παίκτες, το προπονητικό προσωπικό και οι υπάλληλοι της FC Sabah έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 25.000 ευρώ για να υποστηρίξουν το εθνικό ταμείο κατά του κορωνοϊού. Το κλαμπ δημιούργησε επίσης ένα βίντεο για την υποστήριξη των γιατρών και των νοσοκόμων της χώρας, που εργάζεται μέρα και νύχτα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Από την πλευρά του ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Keşla τρέχει την εκστρατεία “Stay at home, we will come to you”. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, οι παίκτες, οι προπονητές και το προσωπικό έχουν παραδώσει προσωπικά κουτιά τροφίμων σε 200 οικογένειες.

Κροατία: Εξάσκηση στο σπίτι με δάσκαλους τους αστέρες του ποδοσφαίρου

Η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (HNS) κυκλοφόρησε το # vježbajdoma ή  «Practice in home» για να βοηθήσει 100.000 νέους ποδοσφαιριστές να διατηρηθούν σε φόρμα και να εξασκήσουν νέες δεξιότητες μένοντας σπίτι.

Κύπρος: Τρόφιμα, χρήματα και φάρμακα για ηλικιωμένους

Η ΑΕ Λεμεσού συνεργάστηκε με το Ίδρυμα ΚΕΠΑΚΥ και τον ηθοποιό Κώστα Βύχα για τη δημιουργία μίας γραμμής βοήθειας για ευάλωτες ομάδες και ηλικιωμένους που χρειάζονται οικονομική υποστήριξη, τρόφιμα και φάρμακα. Ένας άλλος κυπριακός σύλλογος, ο Απόλλων Λεμεσού συνεργάστηκε με έναν διαιτολόγο για να δημιουργήσει μια τράπεζα τροφίμων έκτακτης ανάγκης.

Τσεχία: «Δεν μπορώ απλώς να καθίσω και να μην κάνω τίποτα»

Ο Michal Sadílek, μέσος της εθνικής ομάδας U21 και της Αϊντχόφεν έχει δωρίσει 18.000 ευρώ σε νοσοκομείο της πατρίδας του στο Uherské Hradiště για να αγοράσει ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και στον Uničov, μια πόλη που πρόσφατα τέθηκε σε καραντίνα. “Δεν μπορώ απλώς να καθίσω και να μην κάνω τίποτα. Θα ήθελα να υποστηρίξω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που πρέπει να εργαστούν σκληρά για να θεραπεύσουν τον κόσμο”, δήλωσε ο Sadílek.

Οι ομάδες FK Jablonec και FC Slovan Liberec, τοπικοί αντίπαλοι στη Βόρεια Βοημία, πωλούν εισιτήρια για το μεταξύ τους ντέρμπι που αναβλήθηκε για να συγκεντρώσουν χρήματα για το νοσοκομείο του Liberec. Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, FC Zbrojovka Brno πωλεί αναμνηστικά – προγράμματα αγώνων, βίντεο κ.λπ. – του θρυλικού αγώνα του 1996 κόντρα στη Slavia Praha για να συγκεντρώσει χρήματα για το νοσοκομείο του Bohunice.

Εξάλλου, για να βοηθήσει τους προπονητές και τους παίκτες να παραμείνουν σε φόρμα, η Ποδοσφαιρική Ένωση της Τσεχικής Δημοκρατίας δημοσιεύει εκπαιδευτικά βίντεο στην πλατφόρμα My First Goal.

Δανία: Η προπονητική βιβλιοθήκη

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας παραδίδει διαδικτυακά μαθήματα προπόνησης για να βοηθήσει αθλητές και ειδικά τα παιδιά, να παραμείνουν ενεργά όταν μένουν στο σπίτι. Οι ασκήσεις χωρίζονται βάσει δεξιοτήτων και ανά ηλικιακό εύρος.

Αγγλία: Το ποδόσφαιρο μένει στο σπίτι

Με τη βοήθεια παλαιμάχων και εν ενεργεία παικτών τρέχει η εκστρατεία «Football’s stay home» της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία βοηθά τους φίλους του ποδοσφαίρου να διευκολύνουν τη διαμονή τους στο σπίτι. Υπάρχει παροχή συμβουλών για να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς, ακόμη και να κάνουν ποδοσφαιρικές δραστηριότητες για να διατηρήσουν τα σώματα και τα μυαλά τους ενεργά.

Γαλλία: Υποστήριξη στο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης πρώτης γραμμής

Η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FFF), μαζί με τους παίκτες και το προπονητικό προσωπικό της εθνικής ομάδας, προχώρησαν σε μία σημαντική δωρεά στο γαλλικό Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP) για να υποστηρίξουν το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης που εργάζεται στις πρώτες γραμμές της εθνικής ανταπόκρισης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Επίσης, χρηματοδοτείται η έρευνα σε όλα τα γαλλικά νοσοκομεία.

Η FFF έχει εξάλλου δεσμεύσει 5.000 θέσεις στο Stade de France για το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, προκειμένου γιατροί και νοσοκόμοι να παρακολουθήσουν τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της εθνικής ομάδας όταν το ποδόσφαιρο επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Επίσης, θα δοθούν σε υγειονομικούς και 1.000 εισιτήρια για αγώνα της εθνικής ομάδας των γυναικών.

Γερμανία: Οι εκπρόσωποι της Μπουντεσλίγκα στο Τσάμπιονς Λιγκ δείχνουν αλληλεγγύη

Οι εκπρόσωποι του γερμανικού ποδοσφαίρου (Ντόρτμουντ, Μπάγερν, Λειψία, Λεβερκούζεν) στο Τσάμπιονς Λιγκ δημιούργησαν ένα ταμείο αλληλεγγύης, στο οποίο πρόσφεραν η κάθε μία 20 εκατ. ευρώ για να βοηθήσουν τους συλλόγους της πρώτης και δεύτερης εθνικής κατηγορίας να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες από την αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

Ουγγαρία: Οι δωρεές της ομοσπονδίας

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού και των παικτών της εθνικής ομάδας, έχουν δωρίσει πάνω από 85.000 ευρώ σε τρεις οργανισμούς που εργάζονται στις πρώτες γραμμές του αγώνα κατά του κορωνοϊού: Την εθνική υπηρεσία ασθενοφόρων, το ίδρυμα παιδικής εστίασης και το Szent László Kórház – ένα νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με COVID-19. Η δωρεά διοχετεύθηκε μέσω του Ιδρύματος Játékidő Alapítvány που διευθύνεται από τον επιθετικό FSV Mainz 05 Ádám Szalai.

Χρησιμοποιώντας το σύνθημα #csakegyutt ή «Μόνο μαζί», οι παίκτες της εθνικής ομάδας έχουν δημοσιεύσει επίσης σύντομα μηνύματα βίντεο στο Facebook, κάνοντας έκκληση στον κόσμο να μείνει στο σπίτι του για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Ισλανδία: Η εκστρατεία Áfram Ísland

Ο ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισλανδίας ξεκίνησε μια εκστρατεία κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Áfram Ísland ή «Keeping move» για να ενθαρρύνει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους να διατηρήσουν τη φόρμα τους και να ακονίσουν τις δεξιότητές τους. Κάθε μέρα, ανεβαίνουν βίντεο κλιπ εκπαιδευτικών ασκήσεων για παιδιά δέκα ετών δημοσιεύονται στο Instagram και στο Facebook.

Η εκστρατεία έχει λάβει εκτεταμένη κάλυψη στα εθνικά μέσα ενημέρωσης, με τις συμβουλές του διεθνούς Ισλανδού Hannes Halldórsson να έχουν μεγάλη ανταπόκριση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ισλανδίας.

Ιρλανδία: Ταμεία έκτακτης ανάγκης για ποδοσφαιριστές

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ιρλανδίας, James McClean, Kevin Long και Enda Stevens συγκαταλέγονται σε μια ομάδα παικτών που υποστηρίζουν ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για ποδοσφαιριστές του τοπικού πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ιταλία: TheRulesOfTheGame

Ο ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) τρέχει την εκστρατεία #TheRulesOfTheGame, που αξιοποιεί τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να αυξήσει τη συμμόρφωση του κοινού με 11 κρίσιμους «κανόνες» απαραίτητους για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του COVID-19.

Σλοβακία: Κορυφαία ομάδα παρέχει 1.000 προστατευτικές μάσκες

Οι παίκτες της Spartak Myjava, Ema Nikodémová και Iveta Neveďalová, αγόρασαν προστατευτικές μάσκες για την πόλη της Myjava, 12.000 κατοίκων. Εχουν ήδη διανεμηθεί 1.000 μάσκες προσώπου σε άτομα που έχουν ανάγκη, οι περισσότερες από τις μισές άτομα άνω των 80 ετών.

Βόρεια Μακεδονία: Η εθνική ομάδα έκανε δωρεά στο ταμείο υγείας

Τα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας δώρισαν 30.000 ευρώ σε ένα εθνικό ταμείο υγείας που υποστηρίζει τις προσπάθειες των νοσοκομείων για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19. “Ο καθένας μας θα βοηθήσει οικονομικά στις πόλεις, τους δήμους και τα μέρη όπου παίζουμε”, δήλωσε ο Γκόραν Πάντεβ.

Μάλτα: Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδοτεί την στέγαση των υγειονομικών

Ο ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μάλτας (MFA) διασφαλίζει ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει τη δυνατότητα για εναλλακτική στέγαση στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή υγείας, οι οποίοι συχνά πρέπει να απομονωθούν για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης Football For Life της MFA.

Δύο παίκτες από την εθνική ομάδα της Μάλτας εμφανίζονται επίσης σε ένα καθημερινό βίντεο που προωθεί η MFA για να δείξουν ασκήσεις που οι έφηβοι και τα μικρά παιδιά μπορούν να εκτελέσουν σε εσωτερικούς χώρους. Τα μαθήματα μεταδίδονται σε τρία τηλεοπτικά δίκτυα καθώς και στα social media της MFA.

Μολδαβία: Το virtual ντέρμπι με τη Ρουμανία

Ο ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μολδαβίας (FMF) συνεργάστηκε με τη ρουμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FRF) για να διοργανώσει έναν διεθνή αγώνα ποδοσφαίρου στο PES 20 προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη των προσπαθειών της UNICEF, η οποία βοηθάει τη Μολδαβία να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό.

Τα έσοδα από την πώληση online εισιτηρίων σε οπαδούς ποδοσφαίρου στις δύο γειτονικές χώρες θα χρησιμοποιηθού για την αγορά εξοπλισμού ατομικής προστασίας και υπέρυθρων θερμομέτρων για το ιατρικό προσωπικό και τους κοινωνικούς λειτουργούς.

Μαυροβούνιο: Χρηματοδότηση νέου εξοπλισμού για το σύστημα υγείας

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μαυροβουνίου, κορυφαίοι παίκτες ποδοσφαίρου και ένας πρόεδρος του συλλόγου έχουν δωρίσει χρήματα για να ενισχύσουν την ικανότητα των αρχών δημόσιας υγείας να θεραπεύουν ασθενείς με COVID-19.

Ολλανδία: Κρατηθείτε σε φόρμα

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας (KNVB) χρησιμοποιεί τα κανάλια της στα social media για να κρατήσει σε φόρμα τους φίλους του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της απομόνωσης. Ορισμένοι Ολλανδοί παίκτες συνεργάζονται με την KNVB και προβάλουν ασκήσεις που μπορούν να δοκιμάσουν οι ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών στο σπίτι τους.

Βόρεια Ιρλανδία: Το Windsor Park λειτουργεί ως κέντρο δοκιμών COVID-19

Το γήπεδο “Windsor Park” της εθνικής ομάδας διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στις προσπάθειες της Βόρειας Ιρλανδίας να περιορίσει το COVID-19. Με απόφαση της ιρλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παραχωρήθηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο υπουργείο Υγείας για να τις χρησιμοποιήσει  ως κέντρο δοκιμών για τον ιό.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βόρειας Ιρλανδίας, Michael O’Neill δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή κάνοντας έκκληση σε όλους τους οπαδούς του ποδοσφαίρου να ακολουθήσουν τις οδηγίες υγείας για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19. «Μπορούμε να βοηθήσουμε να διατηρήσουμε τους αγαπημένους μας ασφαλείς συνεργαζόμενοι για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19 και ακολουθώντας τις οδηγίες που εκδίδονται από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές. Είναι προς το συμφέρον όλων να το κάνουμε », έγραψε ο O’Neill.

Νορβηγία: Ασκηση στο σπίτι

Οι κορυφαίοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Νορβηγίας δείχνουν πώς να μετατρέψουν ακόμη και τον μικρότερο κήπο ή δωμάτιο σε μια τέλεια εγκατάσταση προπόνησης. Το #homeground είναι μια καμπάνια με βίντεο που βοηθάει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να εκπαιδεύσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού COVID-19.

Πολωνία: Οικονομικό πακέτο βοήθειας για τις ομάδες

Η πολωνική ομοσπονδία θα διαθέσει συνολικά 25 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να επιβιώσει από τις οικονομικό επιπτώσεις της πανδημίας.

Πορτογαλία: Το ποδόσφαιρο χρηματοδοτεί εξοπλισμό διάσωσης στα τοπικά νοσοκομεία

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας βοηθούν την πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να συγκεντρώσει κεφάλαια για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Παράλληλα οι παίκτες προωθούν την καμπάνια “μένουμε σπίτι”. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο του Μπρούνο Φερνάντες που εξηγεί πώς βοηθά τη νεαρή κόρη του να κοιμηθεί.

Ρουμανία: Εκκληση στους αποδήμους να μείνουν μακριά

Τα αστέρια της εθνικής ομάδας του ποδοσφαίρου έχουν προσθέσει τις φωνές τους στις προσπάθειες της ρουμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου προκειμένου να ενημερωθούν οι Ρουμάνοι που ζουν στο εξωτερικό για την ανάγκη να παραμείνουν εκεί και να μην επιστρέψουν στη χώρα εν μέσω κορωνοϊού.

Άγιος Μαρίνος: Δωρεά σε υγεία και πολιτική προστασία

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Αγίου Μαρίνου έχει δωρίσει 10.000 ευρώ στο ινστιτούτο υγείας (ISS) και στο τμήμα πολιτικής προστασίας.

Σερβία: Ιδρυση ανθρωπιστικού ταμείου

Ο ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας κάλεσε την ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων παικτών, προπονητών, διαιτητών, χορηγών και επιχειρηματιών, να προχωρήσουν σε δωρεές σε ένα ανθρωπιστικό ταμείο ενάντια στον COVID-19. Όλοι οι υπάλληλοι της ομοσπονδίας μαζί με τους παίκτες της εθνικής ομάδας, δώρισαν μέρος των μηνιαίων μισθών τους στο ταμείο.

Περίπου 250.000 ευρώ έχουν ήδη διατεθεί σε κλινική του Βελιγραδίου και στην αγορά αναπνευστήρων και ιατρικού εξοπλισμού

Ισπανία: Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην υπηρεσία της υγείας

Το ιστορικό στάδιο της Ρεάλ Μαδρίτης “Santiago Bernabéu” αξιοποιείται ως κέντρο ιατρικών προμηθειών, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στην καταλανική κυβέρνηση, σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερος χώρος για φιλοξενία ασθενών κορωνοϊού.

Σουηδία: Ολοι ενάντια στον κορωνοϊό

Αρκετοί σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας έχουν θέσει το προσωπικό τους στη διάθεση οργανισμών και επιχειρήσεων που εργάζονται για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Ελβετία: Η εκστρατεία #CoroNo

Ο πρόεδρος της ελβετικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Dominique Blanc ξεκίνησε την εκστρατεία #CoroNo. Μια ψηφιακή καμπάνια που προωθεί μηνύματα δημόσιας υγείας και ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους για να αποφύγουν τη μετάδοση του ιού.

Η ομοσπονδία δημοσιεύει επίσης τακτικά μηνύματα βίντεο από διαφορετικούς παίκτες εθνικών ομάδων. Ο καθένας εξηγεί πώς περνούν το χρόνο τους στο σπίτι και επαναλαμβάνοντας τα βασικά μηνύματα του ελβετικού υπουργείου υγείας: «Μείνετε στο σπίτι», «Κρατήστε την απόσταση μεταξύ σας».

Ουκρανία: Ομοσπονδία και ομάδες χρηματοδοτούν ιατρικό εξοπλισμό για νοσοκομεία

Η ουκρανική ομοσπονδία (UAF) έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στο να βοηθήσει τους βετεράνους ποδοσφαιριστές που αυτοαπομονώνονται να παραμείνουν ασφαλείς. Επιπλέον, τόσο η UAF όσο και οι κορυφαίοι ουκρανικοί σύλλογοι έχουν αγοράσει αναπνευστήρες, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τα νοσοκομεία να προσφέρουν σωτήρια θεραπεία σε ασθενείς με σοβαρές μολύνσεις από τον κορωνοϊό.

Ουαλία: Το εθνικό στάδιο αξιοποιείται ως νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης

Το στάδιο της εθνικής ομάδας της Ουαλίας στο Κάρντιφ, μετατράπηκε σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης, ενώ παίκτες από την εθνική ομάδα και τα εγχώρια πρωταθλήματα χρησιμοποιούν τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να βοηθήσουν την Εθνική Υπηρεσία Υγείας να μετριάσει τον αντίκτυπο του COVID-19 .

Πηγή soccerplus.gr