Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο είναι ένα διαχρονικό σύμβολο  για τη νεολαία που προηγείται πάντα στην κοινωνική εξέλιξη,  ώστε να προχωράμε με τόλμη μπροστά. Ένα σύμβολο που στο μισό αιώνα που κύλησε από την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη δικτατορία,  παραμένει επίκαιρο και αληθινό. 

Σήμερα η δημοκρατία μπορεί να μην κινδυνεύει από τις ερπύστριες των τανκς, απειλείται όμως από τις ακρότητες, την τοξικότητα, τα fakenews και τη ρητορική μίσους. Η ιστορία αξιώνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Είναι ευθύνη όλων μας να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας και να εγγυηθούμε για τις νέες γενιές ένα βιώσιμο μέλλον δημιουργικότητας, ευκαιριών, αξιοκρατίας και αξιοπρέπειας.  

Τιμή στο παρελθόν είναι να στηρίζουμε έμπρακτα το μέλλον, τα νιάτα. Γι’ αυτό και  στο επίκεντρο της προσπάθειας του Δήμου Ρόδου είναι η βιώσιμη  ανάπτυξη, οι έξυπνες τεχνολογίες, η παιδεία,  ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η εξωστρέφεια και η συλλογική ευημερία. Για να έχουν  οι νέες και οι νέοι της Ρόδου μας το μέλλον με το μέρος τους, εδώ στον τόπο τους, προκειμένου  να ονειρευτούν, να διεκδικήσουν και να πετύχουν.