Συμμετείχε στο Olympico ο Ροδιακός Όμιλος Τοιχοσφαίρισης

Με τη συμμετοχή και του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το τουρνουά squash με την επωνυμία Olympico. Τον Ροδιακό σύλλογο εκπροσώπησαν η κορυφαία αθλήτρια του και μέλος της Εθνικής μας ομάδας Άννα Τομάζου καθώς και οι ανερχόμενοι Ειρήνη Καζαντζή και Αντώνης Ηλιόπουλος.

Η Άννα Τομάζου επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση των αντιπάλων της κατακτώντας την πρώτη θέση στις γυναίκες, αφού στα ημιτελικά κέρδισε για τέταρτη φορά την Άννα Λουίζα Χαλιάσου του Vari club της Αθήνας, σε ισάριθμες αναμετρήσεις και δικαίωσε για ακόμη μία φορά την θέση της στην εθνική μας ομάδα. Στον τελικό, επιβλήθηκε άνετα με 3-0 set στο νούμερο ένα του ταμπλό και νούμερο πέντε της πανελλήνιας κατάταξης, Τζωρτζίνας Βογιατζάκη από το Ηράκλειο. Η αθλήτρια του συλλόγου μας βρίσκεται στην έβδομη θέση της πανελλήνιας κατάταξης και ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αναρριχηθεί στο νούμερο τρία.

Η Ειρήνη Καζαντζή, αφού κέρδισε με 3-0 την πιο έμπειρη Χανιώτισσα Ειρήνη Σκαράκη, ηττήθηκε από το νούμερο ένα του ταμπλό στα προημιτελικά, και ύστερα από μια δυνατή προσπάθεια απέναντι στην Άννα Λουίζα Χαλιάσου κατετάγη τέταρτη.

Ο Ηλιόπουλος στην κατηγορία Α2, ύστερα από νίκη στον δεύτερο γύρο με 12-10, 11-8 και 11-6, επί του χανιώτη Γιάννη Μαντωνανάκη, αποκλείστηκε στα προημιτελικά αφού πάλεψε με 14-12 και 11-9 από τον Γιάννη Τσουχλαράκη της ομάδας των Χανίων που έφτασε μέχρι τον τελικό.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του Βέλγου Sam Van Brusselen που απεικονίζεται στην φωτογραφία με την Άννα Τομάζου, που βρίσκεται στην πρώτη τριάδα του ταμπλό του Βελγίου και κέρδισε την Α1 αντρών επικρατώντας του Κώστα Καργιώτη με 3-0 στον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές είναι οι καλύτερες θέσεις που έχουν καταλάβει οι τρεις αθλητές του συλλόγου μας σε τουρνουά της ΠΕΦΤ, και είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό συνέβη εκτός έδρας.

Αυτό ήταν το 4ο τουρνουά του 2015 που το Rhodes Squash Club είχε παρουσία ενισχύοντας την δύναμη του σιρκούι των τουρνουά που διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Τοιχοσφαίρισης (ΠΕΦΤ).