Το ντέρμπι στον Δαμάγητο, η αγωνία στα ύψη!


Σαν να ξεκινάει από την αρχή μοιάζει από σήμερα η μάχη για τη διεκδίκηση της απ’ ευθείας ανόδου στον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας.  Ο ψυχωμένος Δαμάγητος νίκησε την Κύπρο με 1-2 στο σημερινό ντέρμπι κορυφής και μείωσε στον βαθμό την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας, κερδίζοντας ταυτόχρονα το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοπαλία, δεδομένου πως το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. 

Οι παίκτες του Νώντα Αξιώτη πατούσαν καλύτερα και πιο σταθερά στο βαρύ και γλιστερό αγωνιστικό χώρου του γηπέδου των Αγίων Αποστόλων, προηγήθηκαν στο 11’ με πανέμορφο απ’ ευθείας φάουλ του Αξιώτη από πλάγια αριστερά και έκλεισαν το ημίχρονο ιδανικά, σκοράροντας ξανά στο 44’ με δυνατό σουτ του Τόμσον, που πήρε την ασίστ από το κεφάλι του Σαπαλίδη.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Σαλπιγκτίδη βγήκαν μαζικά στην επίθεση, όμως δεν είχαν τις απαντήσεις απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των αντιπάλων τους, παραμένοντας φλύαροι και ακίνδυνοι.
Παρόλα αυτά, κι ενώ ο Δαμάγητος χαράμισε κάποιες εξαιρετικές αντεπιθέσεις που θα μπορούσαν να του δώσουν σκορ θριάμβου, η Κύπρος βρήκε το γκολ της ελπίδας έστω και στο 90’, χάρη στο δυνατό μακρινό σουτ του Κωνσταντινίδη.
Ακολούθησε ένα τελευταίο εξάλεπτο γεμάτο αγωνία, κατά τη διάρκεια του οποίου οι παίκτες της πρωτοπόρου γέμιζαν προς την αντίπαλη περιοχή δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις, ωστόσο οι αμυνόμενοι πότε εύκολα και πότε με δυσκολία, κράτησαν μέχρι τη λήξη το σπουδαίο «διπλό».
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κυρίτσης (Κοκμοτός, Τσέτσος)
Οι συνθέσεις:
Κύπρος
Τύρελης, Κωνσταντινίδης, Βασιλείου, Στόιος (23’ λ.τ. Καστανίδης), Συμεωνίδης, Κοντογιώργος, Αμπελάς, Ροδίτης (86’ Τραγάκης), Χωρίτης, Πρέτσι, Τριανταφυλλίδης (62’ Γουλόπουλος)
Δαμάγητος
Καμπούρης Μ., Γουμαράς, Μοσκιού, Τόμσον, Αξιώτης, Καμπούρης Π. (76’ Γρηγοριάδης), Λαθούρης, Επιφάνης (93’ Καρτάλης), Σαπαλίδης, Μάτσης (96’ Νικολίτσης), Καψαλάκης