“Οξυγόνο” δια ποδός Καλημέρη για Διαγόρα Βατίου

Την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πέτυχε ο τοπικός Διαγόρας που επικράτησε με 1-0 του Κλεόβουλου στο γήπεδο Βατίου χάρις το τέρμα του Κώστα Καλημέρη.

Οι “κυανέρυθροι” με αυτό το “τρίποντο” πλησίασαν στους τρεις βαθμούς τον Διγενή και πλέον ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την παράνομη τους στη κατηγορία.

Για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία (δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία τρία ματς) οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Καμπούρη χρειάστηκε να ανεβάσουν την απόδοση τους κατακόρυφα μετά το 60′ και δικαιώθηκαν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Ζωάννου, αλλά στο 4′ το πλασέ του κόντραρε σε αμυντικούς και στο 10′ ο Μήλιος του είπε “όχι” σε δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής.

Σταδιακά ο Κλεόβουλος ανέκτησε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει, έχοντας στο 42′ το απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Αντώνη Αθανασίου όπου η μπάλα έφυγε λίγο αουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης και μέχρι την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι Λινδιακοί συνέχισαν να βρίσκονται στο προσκήνιο και στο 50′ μετά τη μπαλιά από τον Κολιοκώστα και το πλασέ στη κίνηση του Ταγκάεφ η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Γνωρίζοντας πως ο Διγενής ηττήθηκε στη Κω, ο Διαγόρας αναζητούσε τη νίκη για να πλησιάσει περισσότερο στη βαθμολογικά τους Κοσκινιάτες και μετά το 60′ τα έπαιξε όλα για όλα.

Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί, ανέβασαν περισσότερους ποδοσφαιριστές και στο 60′ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γιατσιάτσου έπειτα από σουτ του Πουλλάι αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες.

Με το ρίσκο να δεχθεί κόντρα- επίθεση, αφού ο Κλεόβουλος είχε σε ορισμένες περιπτώσεις τις προϋποθέσεις να γίνε επικίνδυνος, αλλά οι παίκτες τους τα “χαλούσαν” στην τελική πάσα, ο Διαγόρας έμεινε ψηλά και δικαιώθηκε στο 80ο λεπτό.

Από την ατομική προσπάθεια του Πουλλάι από τα αριστερά και το συρτό γύρισμα, παρά την προσπάθεια του Γιατσιάτσου για να απομακρύνει η μπάλα έμεινε στη μικρή περιοχή και ο Καλημέρης έγραψε το 1-0 από κοντά.

Πάρα την πίεση των φιλοξενούμενων στο φινάλε, οι Βατενοί κράτησαν το προβάδισμα τους και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Κόττορος, Τσέτσος

Συνθέσεις:

Διαγόρας Β.: Δαρζέντας, Καραγιάννης (75′ λ. τρ. Κωστάκης), Αδάμος, Έλληνας, Γιαννακόπουλος, Λαζίδης (93′ Θεοδώρου), Κατσαρής, Πουλλάι, Καλημέρης, Ζωάννου (73′ λ. τρ. Παπουρδάνος), Πλαγγέτης (90′ Χότζα)

Κλεόβουλος: Μήλιος, Κουκουτσέλας, Χαμιτάι, Γιατσιάτσος, Μπαϊρακτάρης (88′ Ευαγγελίδης), Μαριεττάκης, Αθανασίου Π., Αθανασίου Αντ. (81′ Τσιάτσος), Κακλαμάνος, Κολιοκώστας (63′ Χατζηνικόλας), Κακλαμάνος Αλ.