Το χαμόγελό του ξαναβρήκε ο Ηρακλής


Τις πληγές που άνοιξε στην ψυχολογία του η βαριά ήττα από τη Ρόδο επούλωσε ο Ηρακλής, ο οποίος νίκησε τον Κλεάνθη στο Παραδείσι με 3-1 και εδραίωσε την παρουσία του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ζωηρά και δημιούργησαν ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται πιο τυχεροί και να ανοίγουν το σκορ στο 19’ με μακρινό σουτ του Μπερετούλη, το οποίο αιφνιδίασε τον Κουμέντο.
Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του Κλεάνθη, οι οποίοι απείλησαν μ’ ένα δεύτερο γκολ, όμως σταδιακά ο Ηρακλής ισορρόπησε και στο 35’ έφτασε στην ισοφάριση με σουτ του Γεωργαλλή.
Η τύχη του ντέρμπι κρίθηκε ουσιαστικά στις αρχές της επανάληψης. Ο Ευγενικός σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 47’, όχι όμως και ο Κούρος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο οποίος πλάσαρε σωστά, εκμεταλλευόμενος το γύρισμα του Λερογιάννη και την προσποίηση του Γεωργαλλή.
Οι «ροπαλοφόροι» διαχειρίστηκαν έξυπνα το προβάδισμά τους, έδωσαν χώρο τους αντιπάλους τους, καθάρισαν τις φάσεις στην άμυνά τους, στο 75’ τους κράτησε όρθιος ο Κουμέντος με τη σπουδαία επέμβασή του στο σουτ του Ευγενικού και στο 96’ κλείδωσαν την επιτυχία τους με σουτ του Γεωργαλλή, που υποδέχθηκε την μπάλα από τον Βασιλώττο.
Νωρίτερα στο 86’ το παιχνίδι διακόπηκε για πέντε λεπτά, όσα χρειάστηκαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά την αποβολή του Κρομμύδα , από τον πάγκο του Κλεάνθη, για διαμαρτυρία, μετά από υπόδειξη του βοηθού Χατζημανώλη. Πρώτος ήταν ο Λάζος και διαιτητής ο Γιαννουκάς.
Οι συνθέσεις:
Σαμολαδάς, Κρομμύδας (67΄Παπακωσταντίνου), Κορκίδας, Χατζηκυριάκος, Σιέχ, Μπαούρης, Ατσίδης, Πελέκης, Καβουκλής, Μπερετούλης, Ευγενικός
Ηρακλής Μαριτσών
Κουμέντος, Καλαϊτζίδης, Παπαδημήτρης, Φελεσάκης, Κούρος (92΄Αναγνώστου), Σπάρταλης (90΄Λενιού), Ανδρεόπουλος, Γεωργαλής, Τσούφιος, Σκόρπος (95΄Καρίκης), Λερογιάννης (85΄Βασιλώττος)